‘Gascogne Minded’

Het leek me leuk wat meer te vertellen over hoe ik bij Gascogne Groep terecht gekomen ben. Bij deze mijn verhaal en ook een speciaal bedankje.

Tijdens mijn stage in het tweede jaar van mijn opleiding communicatie had ik het geluk om Tessa als stagedocent te hebben. Tessa is namelijk een zeldzame lerares. Zeldzaam omdat ze écht naar je luistert en niet alleen het beste uit je wil halen, maar dat ook doet.

Het was via Tessa dat ik bij Gascogne terecht kwam. Ze wist van mijn ambities en mijn liefde voor schrijven. Bovendien kende ze iemand die daarin wel wat hulp kon gebruiken. Tijd voor mijn volgende lofzang. Dit keer voor Magalie.

Laatst viel de term: ‘Gascogne Minded.’ Ik snap inmiddels écht wat daarmee bedoeld wordt. Dat heb ik overigens helemaal zelf mogen ontdekken. Magalie vond mijn blik op deze nieuwe wereld waar ik instapte interessant. Ik ook. Een blik vol verwondering en verbazing. Ik ken Magalie niet alleen als iemand met een visie, maar ook als iemand die deze visie op anderen over weet te brengen. Ze weet te inspireren en te raken.

Een tijd geleden hadden we fictieve sollicitatiegesprekken op school. Tijdens dit gesprek met een tweetal docenten kreeg ik het gevoel dat ik in de maatschappelijke hoek gedrukt werd door mijn ervaringen en mijn idealistische zelf. Dat vond ik in de eerste instantie erg, maar inmiddels weet ik dat ik nooit zou kunnen werken voor een organisatie die uit puur winstoogmerk handelt en daar ben ik trots op mag je weten.

Je zou kunnen stellen dat ik inmiddels vrij ‘Gascogne Minded’ ben. Dit is een verdienste van Magalie en daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor. Waarom opeens dit sentimentele bedankje? Nou… Magalie gaat weg bij Gascogne. Op zoek naar nieuwe uitdagingen. Eerst vond ik dit vooral jammer, nu ben ik er blij om. Ik hoop dat ze bij nóg meer mensen een mind-switch kan genereren. Dat ze kan zorgen voor die verandering waar zoveel mensen aan toe zijn, zonder dat ze dit zelf weten.