Schoonmaak als opstap!

Enige tijd geleden ontvingen wij een heel aardig bericht van een oud medewerkster. Prima aanleiding om eens een keer een kop koffie te drinken. Voor Gascogne is het heel fijn om te horen hoe het onze mensen vergaan is als ze besloten hebben ergens anders te gaan werken. Dit is het verhaal van Kim.

“In 2012 was ik een alleenstaande moeder met een dochtertje van 5. Ik zat inmiddels al een aantal jaren in de bijstand en mijn hele leven was gericht op de zorg van mijn kindje. Toen ik via de Gemeente hoorde dat ik aangemeld was  bij Gascogne voor het project Wedden dat het Kan, vond ik het verschrikkelijk. Op weg naar Gascogne moest is zelf huilen en hoopte maar dat ik niet uitgekozen werd. Het idee om weer te gaan moeten werken en dan nog in de schoonmaak zag ik als een berg tegenop. Geen idee hoe ik het thuis moest regelen.

Hoe anders kan het lopen…..Ik werd inderdaad uitgekozen om mee te doen aan Wedden dat het Kan. Een traject van 9 weken waarin  aan de ene kant een basisopleiding schoonmaak werd gegeven en aan de andere kant een training op mezelf verder te ontwikkelen. Tussendoor begon ik al met het werken bij de mensen thuis. Er nu op terugkijkend, wat heb ik er een hoop aan gehad! Regelmatig heb ik tijdens de training een traantje moeten laten, ik heb daar zoveel geleerd! Dingen waar ik nu nog profijt van heb, met name om over mezelf te kunnen praten, met mijn problemen aan de slag te gaan en vooral positief in het leven te staan. Ik had me voorheen niet gerealiseerd dat om een ander leven te gaan leiden, werk de eerste stap zou zijn.

In de periode dat ik bij Gascogne was, werd er heel voorzichtig opgebouwd, steeds rekening gehouden met de planning zodat ik gewoon voor mijn dochtertje kon blijven zorgen. Ook werd er zelfs wel eens ’s-avonds gebeld om te vragen hoe het ging, heel bijzonder. Het heeft geen enkel moment vervelend gevoeld. Door het werken bij de mensen thuis, realiseerde ik me dat mijn hart juist in de verzorging lag. Ik ben in 2013 begonnen aan de opleiding Verzorgende IG en over 1,5 maand ga ik mijn diploma halen! Deze opleiding was ook met een baangarantie en ik ga dus zo meteen volwaardig als en gediplomeerd aan de slag!

Terugkijkend op de afgelopen jaren ben ik Gascogne heel dankbaar! Hoe zij mij hebben omarmd en mij geholpen hebben een balans te vinden in werk en privé. Door Gascogne ben ik nu op dit punt in mijn leven gekomen en kijk er met heel veel plezier en dankbaarheid op terug.”

Gascogne is gewoon trots op Kim, hoe zij heeft gevochten en nu volledig op haar eigen kracht  een bestaan voor haarzelf en haar dochter heeft opgebouwd. Het is voor ons superfijn om te horen dat we voor Kim een verschil hebben kunnen maken. Veel succes nog lieve Kim!